Събират негодно електрическо оборудване от селата на Добричка община

Животът

01-11-2016, 09:45

Снимка:

bgonair.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Събират безплатно ненужна техника от домове и офиси

На 10 и 11 ноември

В есенна кампания в община Добричка разделно ще бъде събрано излязло от употреба електронно и електрическо оборудване, съобщават от кметската управа. Жителите на общината могат да се включват в акцията два пъти годишно, като така се предотвратява образуването на нерегламентирани сметища и след рециклиране на непотребните уреди се осигурява суровина за индустрията, съобщава БТА.
В сградите на кметства са поставени съдове за събиране на сешоари, тостери, телефони и други малогабаритни електрически и електронни уреди. Рециклиращата компания няма да заплаща за негодни телевизори и компютри, а за едрогабаритно домакинско оборудване - хладилници, готварски печки, бойлери, фурни и други домакинствата ще получат средства по определена тарифа. На 10 ноември оборудването ще бъде събирано в селата Стожер, Дончево, Ведрина, Победа, Плачи дол, Стефаново, Батово и автостопанството на общината, а на 11 ноември в селата Ловчанци, Бенковски, Карапелит, Фелдфебел Дянково, Житница, Божурово, Овчарово, Паскалево, посочват от кметската управа.
При направена заявка рециклиращата компания ще обиколи на 10 ноември адреси и ще изземе негодно едрогабаритно оборудване в селата Дебрене, Богдан, Драганово, Опанец, Одринци, Долина, Полковник Минково, Котленци, Полковник Свещарово, Бранище, Славеево, Одърци. На следващия ден при подадени заявки ще бъде направен обход и в селата Росеново, Сливенци, Ломница, Лясково, Пчелник, Алцек, Воднянци, Долина, Владимирово, Медово, Миладиновци, Смолница, Козлодуйци, информират от общината.