Един от най-виртуозните съвременни джаз-фюжън китаристи в Бургас

Ал ди Меола изпълва Държавната опера в града тази вечер

Един от най-виртуозните съвременни джаз-фюжън китаристи Ал Ди Меола пристига на 1 ноември за концерт в Опера Бургас. Музикантът ще представи последния си проект озаглавен “Елисиум”. Концертът е в бургаската опера от 19.00ч. 
Меола е американски фюжън и джаз китарист, композитор и музикален продуцент. Започва кариера през 1974г. след покана от Чик Кърия да свири в групата му Return to Forever. През 1976 г. Меола издава първия си солов албум „Land of Midnight Sun“, в който свирят Чик Кърия, Стенли Кларк, Джако Пасториъс и други големи джаз музиканти. Има издадени над 30 солови албума, както и над 20 колаборации.
Огромно постижение е колаборацията му с китаристите Пако Де Лусиа и Джон Маклафлин, с които записват един от най-влиятелните албуми за много китаристи - албума „Петък вечер в Сан Франциско“, издаден през 1981г.
Сочен за пионер в смесването на рок музика и джаз(фюжън), в продължение на десетилетия той експериментира също така и с музикални стилове като фламенко и танго, както и с музика от Близкия изток, Бразилия, Африка и Балканите.
Настоящото турне е озаглавено “ Elysium& More“ и включва две дати в България - на 1 ноември в Бургас и 2 ноември във Варна. Жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да го видят на сцената на Операта в Бургас в компанията на италианския акордеонист Фаусто Бекалоси и барабаниста и перкусионист Петер Казас.
Пред тях триото ще представи последния солов албум от 2015, както и подбрани композиции от цялостното творчество Ал Ди Меола.
Състав: Al DiMeola - китара, Fausto Beccalossi - акордеон и Peter Kaszas - барабани и перкусии