Затвориха Летището за ремонт

Туризъм

01-11-2016, 15:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отмениха полети на бургаското летище

Ще летим от Варна

Мащабен ремонт на рулиращите пътеки в Летище Бургас започва концесионерът на аерогарата „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”. Инвестицията е 12 млн. лева, а по план дейностите трябва да приключат до началото на следващата година. Аерогарата в Бургас ще бъде затворена за два месеца.

В този период двете редовни линии, които се изпълняват през зимните месеци  – до Лондон и Москва ще бъдат обслужвани от Летище Варна. Предстои и частичен ремонт на пистата на летището, каза пред журналисти, директорът на аерогарата Георги Чипилски.

От Летище – Бургас отчетоха рекорден ръст в полетите от началото на годината. Изненадващо най-висок ръст е отчетен от Полша. Ръст бележат и полетите от Русия и Германия. От „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, че вече работят по стратегията за увеличаване на полетите през зимните месеци.

„Разработваме нова маркетингова стратегия. Водим разговори с нови компании, за да увеличим трафика най-вече през зимата. Работим в сътрудничество с общината и държавата в лицето на областния управител на Бургас, както и с туроператори. Само през тази година привлякохме десет нови авиокомпании, които извършваха полети до десет нови за Бургас дестинации:, каза изпълнителният директор на „Фрапорт”, Улрих Хеппе.

Прогнозите са за ръст на полетите и през 2017 година след отчетените резултати през предходните две години. До момента в инфраструктурни проекти на територията на аерогарите в Бургас и Варна са вложени над 30 млн. лева, допълниха от „Фрапорт”.