Кметът: Честит празник, съвременни будители!

Нека продължим делото на нашите будители и успеем да съхраним родолюбието в нашите деца, призова Николов

Денят на народните будители е уникален и няма аналог в съвременна Европа. Този празник ни препраща към изконните български ценности, към народната памет и славното ни минало. Почитането на нашите първоучители и духовни водачи утвърждава традиционния стремеж на българите към знанието и просперитета, дава ни национална гордост и самочувствие. Това се казва в поздравителния адрес на кмета на Бургас Димитър Николов, към всички свои съграждни, които празнуват днес, 1 ноември.

"Като техни потомци носим отговорността да съхраним и предадем на следващото поколение мъдростта и духа на нашия народ. Днес, това най-добре правите вие - учителите, учените, творците, читалищните и библиотечни работници. Вие сте хората, които съхранявате народната ни памет. Преодолявайки немалко трудности, Вие с достойнство и възрожденски плам предавате националната идентичност сред младото поколение.

Нека продължим делото на нашите будители и успеем да съхраним родолюбието в нашите деца", пише още кметът в обръщението си към бургазлии.