Откриха тялото на 34-годишния мъж, изгубил се край връх Ботев

Новините

02-11-2016, 14:32

Снимка:

ПСС (архив)

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продължава издирването на Мирослав Късовски в Стара планина

Откриха тялото на 34-годишния Мирослав Късовски, който преди седмица изчезна в района на връх Ботев. Трупът е намерен минути преди 12.00 часа в близост до заслон “Маринка“, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов, цитиран от Дарик радио-Пловдив. Местността е труднодостъпна. Предполага се, че мъжът е паднал, претърпял е тежък удар и е загинал или на място, или по-късно от раните си. Причината за смъртта ще бъде установена допълнително. До лобното място ще бъдат изпратени органи на МВР и съдебен лекар. Предстои да бъде изготвена и експертиза за случилото се.

Тази сутрин в издирвателната акция се включиха 12 служители на парк „Централен Балкан" и 8 доброволци – приятели и роднини на Мирослав.

Точно преди седмица той тръгна от хижа „Тъжа" към връх Ботев с велосипеда си. В следобеда на Димитровден за последно се обажда на майка си и оттогава бе в неизвестност.

Мирослав Късовски бе издирван в най-мащабната акция, която е провеждана досега в Стара планина. В нея се включиха военнослужещи, полиция, планински спасители, служители на парк „Централен балкан“ и доброволци.