Най-доброто от „Травиата” с четири сопрани в ролята на Виолета Валери


Четири сопрани в образа на Травиата ще разлистят кореспонденцията на безпътната  Виолета Валери в гала спектакъла "Травиата колекция” с най-въздействащите сцени от операта на Верди на 10 ноември в Дом на културата. Евгения Ралчева, Марияна Панова, Вера Гиргинова и Станислава Иванова ще изследват най-известния женски оперен образ като надникнат в писмата на Травиата и на Дамата с камелиите – сюжетна линия, проведена паралелно от Верди и от Дюма. Подходът на режисьора Росица Костова изследва изборите, които правим и последствията от тях – „какво щеше да стане, АКО...?”
Любопитното е, че подбраните сцени от операта в „Травиата колекция” ще следват емоциите и обстоятелствата в писмата на героинята, а не хронологичния ред в операта. Изненада за публиката ще са и двамата Алфред, които се включват в разгадаването на драматичния образ на Верди и Дюма. Диригент на гала-спектакъла ще е Лучано Ди Мартино, с участието на солистите Светлана Иванова, Ивайло Михайлов, Марк Фаулър, Михайл Пулиев, Евгений Арабаджиев заедно с хора и оркестъра на Опера Пловдив.
„Травиата колекция” ще напомни на зрителите за една от най-обичаните опери от Верди, чиято премиера в пълен сценичен вариант се очаква през втората част на сезона.
Билети за „Травиата Колекция” се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Община Пловдив.