Автомонтьор вземал кола за ремонт и продавал частите й

Издънил се това лято, след като обещал да оправи "Фолксваген голф"

Автомонтьор от Шумен, който приемал коли за ремонт, а после ги продавал в автоморги за части, влиза в затвора за 2 г. при строг режим. Присъдата е на районния съд в Шумен за Кремен С./47г./. Поне от две години мъжът, който останал безработен, но поназнайвал как се ремонтират коли, мамел доверчиви хора.Последната му издънка е от това лято, когато приел за ремонт на двигателя „Фолксваген Голф“. Повече от два месеца монтьорът отлагал връщането, обяснявал, че му липсва част за поправката. Накрая жена на 51 г., съсобственик във возилото, не издържала и го заплашила с полиция, а майсторът й предложи пари, за да мълчи. На 15 септември измамникът бил арестуван. Оказало се обаче, че той има и други присвоявания на коли.
Преди година похитил две возила от марка „Рено“. Едното продал в автоморга за 330 лв. и дълго заблуждавал собственика, че търси части за ремонта му. Другото се принудил да върне на стопанина му, но то било буквално изтърбушено, със съществени липси. Така срещу него било образувано друго дело и на 20 септемви т.г. бил осъден на 1 г. и половина затвор. Разкаял се, даже изплатил 680 лв. щети на двамата шофьори.
Сега магистрати са го осъдили за новото престъпление и обединяват двете наказания до по-тежкото от тях. Присъдата от 2 г. затвор подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.