Реалностите на живота в Американския колеж в София

Животът в общежитие е повече от възможност да живееш в къща с приятели. Когато за първи път се отделяш от дома, от подкрепата и контрола на родителите си, от родния град, животът в общежитие е школа по самостоятелност, общуване, дори бюджетиране.
Общежитието на Американския колеж в София се нарича Пърски Хаус. Кръстено на Луис Пърски, президент на колежа от 1997 до 2007 г., то се намира в парка, в който е разположен и учебният комплекс на колежа. Открито през 2005 г., общежитието предоставя условия за настаняване на двадесет и осем ученици. Семействата на колежани, които не са от София, могат да кандидатстват за допълнително намаляване на учебната такса, което да отразява разходите им по настаняване в града, включително в общежитието. Заповядайте на информационните срещи на Американския колеж, за да научите повече! Общежитието ще бъде отворено за всички, които искат да разгледат.
След часовете, учениците се прибират в общежитието и учат или почиват до вечеря. След вечерята могат да продължат с домашните, като преподавателят по английски език и координатор на дейностите в общежитието Натаниел Плас е на тяхно разположение, ако имат нужда от помощ с учението. Осмокласниците са по леглата и трябва да са заспали до 23 часа, а по-големите – до полунощ.
Мениджърът на общежитието Румяна Исакова и г-н Плас живеят в собствени апартаменти, съответно на първия и втория етаж, за да бъдат денонощно на разположение на учениците и техните родители.


Предстоящи информационни срещи:
Варна, 3 ноември, 7 СОУ "Найден Геров", 18:00 ч.
Бургас, 3 ноември, СУ "Св. св. Кирил и Методий", 18:00 ч.
Русе, 10 ноември, ОУ "Любен Каравелов", 18:00 ч.
15 ноември, Американски колеж в София, 16:00 ч.
10 декември, Американски колеж в София, 11:30 ч.
11 януари 2017 г., Американски колеж в София, 16:00 ч.
14 януари 2017 г., Американски колеж в София, 11:30 ч.
Всички въпроси, свързани с Дните на отворените врати и информационните срещи, може да отправяте на телефон +3592 434 1008 или да изпращате на r.mihaylova@acs.bg.