Връчиха наградите на фотоконкурса „Запази духа на Русе“

Мисия

03-11-2016, 20:07

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенските депутати от ГЕРБ на откриването на спортна площадка и тенис корт в Николово

В тазгодишното издание на фотоконкурса участваха общо 59 автори с 253 снимки

Днес, в Доходно здание, беше открита изложбата с номинираните снимки от третото издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“. На събитието присъстваха заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, изпълнителният директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ – Елена Минкова, председателят на Съюза на българските журналисти – Русе – Габриела Стефанова, председателят на Съюза на българските художници в Русе – Валентин Георгиев и др.

 Наков отправи своите поздравления към участниците в конкурса за фотографиите, които достойно представят град Русе и пожела и следващото издание да бъде така успешно. Той се включи в церемонията по връчването на грамотите на номинираните участници. Наградата на публиката беше отредена за Красимир Киров. В раздел „Художествена фотография“ отличени бяха Светлозар Стоянов, Красимир Киров, Ясен Партинов и Яна Момчилова. Награда от звено „Туризъм“ получиха Радина Русева и Мирела Партинова, а Хачик Лебикян и Ивелин Митев бяха наградени от Дружеството на журналистите.

В тазгодишното издание на фотоконкурса участваха общо 59 автори с 253 снимки. Журито, в състав – председател - известният актьор и фотограф - русенецът Симеон Лютаков, Стефанова, Георгиев и  Красимир Стоянов, след прецизна селекция номинира 17 автори с 26 снимки.

 Тази година  фотоконкурсът беше в две категории – художествена и репортажна фотография. В него имаха право на участие професионалисти и любители без ограничение във възрастта, а изискванията - снимките да са авторски и да предлагат оригинален творчески поглед към образа на Русе.

Организатори на фотоконкурса са ОП „Русе арт“ –  Клуб на дейците на културата и звено „Туризъм“ на Община Русе в партньорство с Дружеството на журналистите - Русе към Съюза на българските журналисти. Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ остана съпричастна към фотоконкурса и го подкрепи логистично. От Фондацията беше поднесена статуетка за Ясен Партинов посмъртно с послание „Лети устремен високо и свободен“.