Отвориха ценовите оферти за ремонта на пътя убиец Пловдив-Асеновград

Новините

03-11-2016, 20:12

Снимка:

Stroimedia (архив)

Автор:

Роси Добринова

Всичко от Автора

Единственият кандидат предлага малко над 19 милиона лева

Отворени са ценовите оферти на допуснатите кандидати за изпълнители на строително-монтажните работи при рехабилитацията на 238 км второкласни и третокласни пътища, включени в първия етап на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.  Част от проектите е 10 км от пътя Пловдив – Асеновград. За ремонта на отсечката има само една подадена оферта на ИСА 2000 ЕООД за 19 212 512 лв. без ДДС. 
Според изнесени наскоро данни от комисията по транспорт, информационните технологии и съобщенията в Народното събрание пътят Пловдив – Асеновград отнема десетки човешки животи. Всеки ден оттам преминават над 20 000 автомобила със средна скорост от 110 километра.
Пътната отсечка е сред най-натоварените в региона. В настоящия момент натоварването на пътя е над допустимите норми - над 21 000 единици леки автомобили за 24 часа. По този републикански път се осъществява връзката Пловдив -Асеновград - Смолян - КПП "Елидже" на гръцката граница, както и връзките с летище Пловдив, курорта Пампорово, Бачковски манастир и големи промишлени и търговски предприятия.
Според плановете се предвижда да бъде удвоен участъкът от републиканския път от изхода на Пловдив до входа на Асеновград, като за целта ще бъде изградено ново 10-метрово платно, успоредно на съществуващото. По този начин общият габарит на пътя ще стане почти 25 метра.