На АМ "Тракия" в района на разклона за Първомай автомобил "БМВ 323“, управляван от 40 годишен водач от гр. Пловдив застига движещият се пред него в т.а. "Ивеко", управляван от 58 годишен мъж от с. Маноле, общ. Марица, и го удря в задната дясна част. В следствие на удара л.а „БМВ“ напуска пътното платно в дясно по посока на движение и се удря в оградна предпазна мрежа, а т.а „Ивеко“ се удря в разделителна мантинела и се преобръща. Непосредствено след това т.а."Форд Транзит", управляван от 40 годишен водач от с. Богомилово, общ. Стара Загора, който се е движил с несъобразена скорост, се удря в преобърнатия товарен автомобил и остава в аварийната лента. 

В следствие на настъпилото ПТП водачът на т.а. „Ивеко“ е получил фрактура на капачка на ляво коляно. Откаран е в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Водачът на т.а. „Форд“ е получил фрактура на дясна подбедрица. Откаран е в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът на л.а „БМВ“ е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промила, а пострадалите водачи не са тествани на място за употреба на алкохол поради влошено им здравословно състояние. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство.