Добрички готвач в престижен ресторант в Америка готви „Храна за душата“

21-годишният Антон Димитров иска да се върне в България

Антон Димитров е в Америка от скоро, няма и половин година. Професионален готвач е от 4 години. Младежът е само на 21 години и учи в HRC Culinary Academy. Там той има всяка година стажове в чужбина. Тази година му е последна и стажът е в Америка, споделя в репортаж по Телевизия BiT Антон Димитров.

Разбира, че иска да готви професионално едва на 16 години. Баща му и дядо му са били военни и всички бяха изненадани, че е избрал точно тази професия. Антон споделя, че обича да организира живота си занапред.

Кулинарията на стария континент е на друго ниво. Тук в Ню Орлиънс се консумират много морски дарове и много меса. Той готви и така наречената „Храна за душата”. Храната се отличава от другата, тя е примесена  от испанска и от френска, просто смесица от много вкусове. Обичат да е пикантна, те си имат техен микс от подправки, които могат да се срещат само в този регион. Най-важната съставка, която слага Антон обаче е  … Любов!

От професионална гледна точка искам да се върна обратно в Европа,защото кулинарията е малко по развита от колкото в Америка допълва добричлията.