„Трите прасенца“ в неделното утро

Началото на кукления спектакъл е 11.00 часа

Традиционното неделно представление на ДКТ „Дора Габе” тази неделя е „Трите прасенца“. Началото е от 11.00 часа в салона на кукления театър.

Режисьор на постановката е  Джео  Балинт, сценографията на Лика  Гергилеску, музика -  Дан  Балан, куклите дело на Елисавета  Качулева. Участват: Ренета  Николова, Мирослава  Демирева, Сибел Азисова и Мустафа  Исмаил.

„Трите прасенца“ е приказка, продължаваща историята на безкрайните въпроси, които трябва да събудят учудване и вълнение в душите ни.  Всички деца  носят в душата си чистота и откровеност, всички смесват смеха със сълзите. Смеят  се на слънце и дъжд , обичат движението и игрите. Всички те са много любопитни! Мисля, че животът ни с Божията помощ е перфектна комбинация от черно и бяло, добро и зло, истина и лъжа, споделя Лика Гергилеску. При изграждането на спектакъла  се стремя да постигна  естественото за децата „ играй на игра“. Да открия проекции на  неизчерпаемото  и  спонтанното в детството , на комичните лудории в  добре направените неща – последователността в строителството на къщичките  на прасенцата. Текстът в драматургията  е  база за ценностите в нашия живот - приятелството, семейните ценности, любовта към природата, смелост, прошка. Мисля, че всеки спектакъл трябва да  има една морална поука  и  щастлив финал, които с течение на времето да се съхранят в съзнанието на децата. Залагам на това и в „Трите  прасенца“, коментира Гергилеску, който е и директор на кукления театър в Констанца.