Изборният ден в общината протича нормално

Общият брой на избирателите в общината е 148 890

В община Стара Загора изборният ден протича нормално. В секция № 84 в Стара Загора кутията, в която се гласува за избор на президент и вицепрезидент е била запълнена. Екипът от общинската администрация, зает с осигуряването на организацията за гласуване е осигурил нова урна, съобщи секретарят на общината Делян Иванов. Към 10.00 ч. избирателната активност е била 11,70% за избора за президент и 10,7 % за националния референдум, по информация на РИК. Това съобщиха от Община Стара Загора.
Изборният ден, в който се гласува за президент, вицепрезидент и национален референдум, в старозагорска община протича нормално, по данни на секционните избирателни комисии. През целия ден дежурят 25 служители на Община Стара Загора, които са в постоянна връзка с всичките 208 избирателни секции. След приключване на гласуването 80 служители на администрацията ще приемат и извозват бюлетините и предадената техника от СИК. В 14 секции е осигурена възможност и за машинно гласуване.
Общият брой на избирателите в общината е 148 890. За първи път ще гласуват 1 453 избиратели, навършили пълнолетие през 2016 г. Днес пълнолетие навършват 2-ма избиратели в старозагорска община. Най-възрастният избирател е мъж на 103 години. Седем са столетниците, които могат да участват във вота в общината.
В сградата на общината е създадена организация за приемане на материалите и протоколите от секционните избирателни комисии в края на изборния ден. Осигурени са места за почивка на хората, видеокран, вода и кафе.