Томислав Дончев: Резултатите са такива, каквато бе и кампанията

В тези избори нямаше представител на кабинета и затова те не могат да бъдат оценка за работата на правителството

Въпросът за оставката на премиера е негово лично решение, но доколкото го познавам, той ще удържи на дадената дума. Това каза в студиото на Би Ти Ви Томислав Дончев. Според него, резултатите, които все още не са окончателни, а само базирани на екзитпол, са такива, каквато е била и кампанията.
„В тези избори нямаше представител на кабинета и затова те не могат да бъдат оценка за работата на правителството. Но ще приемем най-тежкия сценарий и ще предприемем това, което резултатите изискват”, допълни вицепремиерът. Той определи предизборната кампания като „странна“ и обяви ,че не е имало политически мнения и сблъсъци, а криене зад инициативни комитети.
Дончев обяви, че като член на кабинета няма проблем да си подаде оставката, но остави това за след обявяване на крайните резултати, тъй като обсъжданите в момента са само предварителни. Дончев опроверга разпространената информация, че е имало насрочена среща с министрите на ГЕРБ в Бояна. По думите му всички без премиера са се събрали в централата на партията за да наблюдават изборния процес.