Москов: Червен генерал президент на държавата - не допускам такава възможност!

С всички възможни грешки, които направи десницата, сега трябва да сме единни, каза той

"Допуснати бяха хората, които днес излъчват кандидатура на Румен Радев, да бъдат на власт. Днес е моментът, в който всеки лидер на десницата е на този фронт - от страната на Радев или от страната на ЕНП. Няма място за средно положение. Червен генерал президент на държавата - не допускам такава възможност!", коментира министърът на здравеопазването Петър Москов след първия тур на президентските избори и преди балотажа.

"С всички възможни грешки, които направи десницата, сега трябва да сме единни. Защото колкото и да се създава впечатление, че се води битка на няколко фронта, фронтът е един. Сега е моментът, в който всички хора от десницата трябва да кажат от коя страна на този фронт са - на страната на стабилното европейско бъдеще на България или на страната на угрозата червен генерал да стане президент на България. Залогът не е дали нашата нашата махала ще бие другата махала. Залогът е стабилността на страната. Искам България да остане в ЕС и НАТО. Не считам, че правителството трябва да подава оставка и трябва да спира промените, които е започнало", каза още Москов.

"Фактът, че хора като г-н Марешки са преди кандидата на Реформаторския блок е причина всички да се освестим", допълни той в ефира на Нова тв, споделяйки обидата си от факта, че Марешки е пред кандидата на РБ.