В Реформаторския блок доволни от отговорите на Цачева

Днешният разговор беше беше свързан с ценности, които българската десница е защитавала и защитава, каза Москов

"Ние не сме тук и не събрахме заедно с г-жа Цачева и нейния кандидат за вицепрезидент, за да обсъждаме дребни политически сметки. Днешният разговор беше изключително конкретен. Той беше свързан с ценности, които българската десница е защитавала и защитава", каза министърът на здравеопазването Петър Москов след края на срещата с кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в централата на Реформаторския блок на ул. „Раковски” в София.

Москов отбеляза, че РБ е поставил конкретни въпроси към Цачева, свързани със сигурността, законността и начина на изразходване на публичните финанси. Реформаторите са получили конкретни отговори.

"Получихме категоричен ангажимент, че сигурността по границата ни ще бъде увеличавана. Присъствието на армията ще бъде там и ще бъде увеличено дотолкова и до когато има нужда. Г-жа Цачева заяви готовността си за законодателна инициатива за промяна в Конституцията и въобще промяна на работата на институциите. Получихме гаранция от г-жа Цачева и че политиката на правителството и на мнозинството, че колкото сме произвели, толкова можем да изхарчим, ще срещне съдействие в нейно лице като президент на България. Защото е добре да обясняваш как ще вдигаш пенсиите, как ще вдигаш заплати - въпросът е кой ги плаща? Затова българската десница трябва да застане зад този избор като ценности. Нашите ценности са такива и получихме ясните отговори от г-жа Цачева, че като президент ще ги защитава", заяви Москов.