Петър Хубчев: Николай Михайлов трябва да докаже,че има място в националния

Мислим как да победим Беларус

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев даде пресконференция пред медиите. Специалистът събра днес футболистите си на лагер в Бояна.

"Николай Михайлов играе непрекъснато. Постоянно се пишат странични неща за него, но той самият през годините е дал поводи, че това не му влияе. Притежава качества, поне с това ще се съгласите с мен. Николай Михайлов няма никакъв бонус. Той трябва да докаже, че има място тук. Няма гаранция, че следващият път ще бъде извикан отново, ако преценим, че не се представя както трябва. Всеки сам трябва да се пребори за шанса си", заяви Хубчев.

"Основата е дисциплината на терена и извън него и пълното себераздаване. Ще продължа да говоря това на момчетата. Не се заблуждаваме, че за няколко тренировки ще ги направим по-добри футболисти, но трябва да ги направим по-добри професионалисти и по-добър отбор. В момента с право търпим критики. Трябва да ги приемам и да живеем с тях. Трябва много работа, за да преодолеем тези елементарни грешки. Не само защитата е важна, а точно обратно. От първия ни нападател започва защита, тъй че комплекса е работата ни, не само със защитниците".

Хубчев призна, че дори не се е замислял дали имаме шансове за класиране на Мондиал 2018 в Русия, ако победим Беларус. Той иска само по-добра игра и пределна мотивация и раздаване на терена.

"Съвсем честно - не съм се замислял. Мислим от първия ден след мача с Швеция как да победим, как да намерим най-оптималните тренировки, разговори и хора, за да победим. Не съм смятал чисто математически дали ще се върнем в играта. Много трудно ще докараме хората с призиви. Това няма да върне хората. Най-бързият начин да се напълни стадиона е следващите 4-5-6-7 мача да се стигне до пълно себе раздаване. И хората ще си кажат "Да, може да губят, но се раздават".

Избраниците на Петър Хубчев:

Вратари: Владислав Стоянов (Лудогорец), Николай Михайлов (Мерсин, Турция), Георги Китанов (ЦСКА)

Защитници: Страхил Попов (Касъмпаша, Турция), Васил Божиков (Касъмпаша, Турция), Антон Нeдялков (ЦСКА), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА), Александър Др. Александров (Левски), Атанас Зехиров (Берое), Даниел Златков (Ботев Пловдив), Петър Занев (Амкар, Русия)

Полузащитници и нападатели: Георги Миланов (ЦСКА Москва, Русия), Ивайло Чочев (Палермо, Италия), Тодор Нeделев (Ботев Пловдив), Светослав Дяков (Лудогорец), Симеон Славчев (Лехия Гданск, Полша), Александър Тонев (Кротоне, Италия), Божидар Краев (Левски), Радослав Кирилов (Берое), Ивелин Попов (Спартак Москва, Русия), Николай Димитров (Славия), Преслав Йорданов (ЦСКА), Спас Дeлев (Погон Шчечин, Полша).