"Добруджа 07" готов за домакинството на "Грьонинген" от Шампионската лига

Срещата е тази вечер в Двореца на културата и спорта от 20:00 ч.

Отборите на "Добруджа 07" и холандският "Абиант Ликъргъс" (Грьонинген) ще имат възможност за три тренировки преди втория двубой между двата тима от втория квалификационен кръг за Шампионската лига, съобщават от Националната волейболна лига. Българският първенец домакинства за мача-реванш във Варна, като двата тима играят днес, 8 ноември (вторник) в Двореца на културата и спорта от 20:00 ч. Двубоят ще бъде предаван пряко по БНТ HD.
 Съперниците пристигнаха във Варна още в неделния ден, 6 ноември. Още след акостирането си в Морската ни столица холандците направиха тренировка в зала "Конгресна". Въпреки изборите у нас тренировка във Варна имаха и волейболистите на "Добруджа 07", които после се прибраха в Добрич. Днес двата тима тренират отново, като добруджанци влизат в залата от 17:30 ч. Сутринта преди мача двата тима също имат официален час за занимания.
 Припомняме, че "Добруджа 07", който е воден от Мирослав Живков загуби гостуването си в Грьонинген с 0:3 гейма. При победа с 3:0 или 3:1 в домакинството си във Варна, българският шампион ще има възможност да достигне до Златен гейм. Победитилят от този Златен гейм продължава напред в Шампионската лига. 
 При неуспех тимът на "Добруджа 07" ще отпадне от Шампионската лига и продължава участието си във втория по сила европейски турнир - за Купата на CEV.