Веселин Марешки: Огромно Благодаря на българите

Няма да насочвам гласове, ние сме противници на статуквото и картела, кандидатите на балотажа са точно такива, сподели бизнесменът

"Огромно БЛАГОДАРЯ на българския народ, че ми даде доверието си и реализирахме най-високия персонален мажоритарен вот в най-новата история на Родината ни." С тези думи бизнесменът и общественик Веселин Марешки се обърна към избирателите, след рекордния резултат постигнат на изборите за президент на 6 ноември.

Бизнесменът спечели в родния си град с 6% по-висок резултат от втория по гласове, като взе над 60 000 гласа. Така морската столица стана център на единствената област, в който кандидат на статуквото не спечели.

"Черният пиар не спи, но няма как да победи истината. Няма да призовавам и не съм призовавал да се гласува за никого на балотажа. Моята, нашата, битка с политическия картел и статуквото беше подкрепена от над 11% от гласувалите. Моите избиратели са свободни, горди и мислещи хора като мен. Няма как да им вменявам за кого да гласуват. Те знаят кои са кандидатите и ще преценят какво да направят. Аз ще меря отвращението си", коментира Марешки. Той уточни, че никога не е призовавал да се гласува за Цачева, а е обяснил личният си избор.