Развитието на туризма обсъдиха в Кюстендил министър Ангелкова и местния бизнес

Туризъм

08-11-2016, 21:00

Снимка:

Министерство на туризма

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кюстендилските туристи поеха отново на път

Раздадоха наградите "Паисий Хилендарски" в Кюстендил

Кметът Петър Паунов анонсира създаването на хотелиерска асоциация

Проблемите в туристическия бранш обсъдиха на работна среща министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител Виктор Янев, кметът Петър Паунов, председателят на Общински съвет Михаела Крумова, представители на хотели, ресторанти, на Професионалната гимназия по туризъм, експерти, предаде Дарик.
„Изключително важно, свързано с развитието на Кюстендил като национален курорт е това, че правителството има изключително голям фокус върху развитието на минералните извори, тяхното използване, балнео и спа туризма. Кюстендил е известен именно с лечебните свойства на водата, които има. Ключова е пилотната програма за публично-частно партньорство за използване на минералните извори и изграждането на инфраструктура на водопроводите, възможността общините да кандидатстват и да ползват 50% грант в съдружие с частния бизнес, което е много важно за развитието на туризма, защото ние разчитаме на балнео и спа туризма да разширят крилата на сезона", коментира министър Ангелкова.
Кметът Петър Паунов анонсира създаването на хотелиерска асоциация в Кюстендил, по което хотелиери и ресторантьори работят от около 2 месеца.
„Тази асоциация фокусира своите усилия в засилени контакти помежду си и с ръководството на държавата, за да може Кюстендил да стане този курорт, който всички очакваме. За това трябват съвместни усилия", заяви кметът Петър Паунов.