Откриват творилница за кандидат-първолаци в ОУ "Елин Пелин"

Инициативата е под патронажа на кмета на "Западен"

Днес от 17 часа в ОУ "Елин Пелин" ще съберат бъдещи първокласници в станалата вече традиционна "Творилница". Тя е насочена към децата от детските градини в района, които искат да видят какво ги очаква в училище. Провежда се два пъти годишно - през есента и в дните около Великден. Настоящата е под патронажа на Димитър Колев, кмет на район "Западен".
Интересната идея дава отговор на въпросите на децата: "Какво представлява училището?, "Къде какво мога да правя там?", "Коя и каква ще бъде новата ми госпожа?".
Инициативата по начин да се презентира учебното заведение стана традиция. Тя е и връзка между изкуството, математиката, екологията - все неща, в които сме се доказали многократно, казва Татяна Вангелова, директор на училището.
В различните центрове на първия етаж децата ще правят животни по шаблони, ще рисуват, ще оцветяват, ще работят с есенни материали. Сръчни помощници ще бъдат настоящите ученици. Есента ще влезе в школото и с картички с дървета, създадени от деца чрез апликиране, с отпечатъци от ръце, с пъстрота от листа.
ОУ "Елин Пелин" е  едно от първите училища, стартирали по програмата за иновативни проекти. То е носител и на престижното отличие "Зелен флаг", авторитетна международна награда, присъдена от Фондацията за екологично образование в Европа за реализиране на програмата "Екоучилище".