Корпорация „Развитие“ и БФВолейбол подписаха договора за Скаут лигата

Корпорацията се ангажира да осигури финансовото обезпечаване

Корпорация „Развитие“ и Българската федерация по Волейбол подписаха договор за спонсорство на Скаут лигата.

„Развитие“ гарантира финансовото обезпечаване на тазгодишното издание на Лигата, като се ангажира да осигури сумата от 200 хил. лв.

Главният мениджър на „Развитие“ Александър Александров и Генералният секретар на БФВ Владимир Николов финализираха документа в централата на корпорацията.

След подписването г-н Александров заяви задоволството си, че преговорите между Корпорация Развитие и БФВ са приключили успешно. От своя страна г-н Николов посочи, че без участието на “Развитие“ турнирът едва ли би бил възможен, като изтъкна огромния социален ефект, които ще има от сътрудничеството между волейболната федерация и „Развитие“.

Скаут лигата е уникален турнир за България в най-новата ни история. Той стартира през сезон 2015/2016 с шест отбора момичета на възраст от 10 до 14 години. Сезонът, на който Генерален спонсор отново бе Корпорация Развитие завърши с голям гала фестивал с участието на 20 отбора.

През настоящия сезон 2015/2016 г. Скаут лигата вече включва и момчешки отбори, като общият им брой достигна 72 – 36 при момичетата и 36 при момчетата. Очаква се близо 1500 деца да вземат участие. Отборите ще бъдат разделени в шест регионални турнира, като градовете домакини са 10, сред които София, Варна, Казанлък, Кърджали, Видин.

Тазгодишният цикъл започва с предколеден турнир. Първи ще играят момичетата – от 25 до 27 ноември, паралелно в шест града. Момчетата ще проведат своите мачове от 2 до 4 декември отново в шест града.

Корпорация Развитие е удовлетворена от факта, че от началото на седмицата към спонсорите се присъедини и фирмата за спортна екипировка Joma, която дарява сумата от 20 хил. лв. Представителството на марката за България, ръководено от Иван Василев и Валентин Николов, ще е официалният партньор на Скаут лигата, от когото „Развитие“ ще закупи спортните екипи на децата.

Марката изтъква, че нейните артикули подобряват постиженията в спорта, в резултат на перфектното менажиране на температурата на тялото и отвеждане на излишната влага по време на активна спортна дейност.

Joma изработва в лаборатория всяка една материя и кройка, посредством изследване на процесите, които протичат в тялото и по кожата на професионални атлети в различно видове спорт-лека атлетика, футбол, волейбол и др.