Окончателно: Горан Горанов зад решетките за две години

Крими

09-11-2016, 16:46

Снимка:

topnovini.burgas

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хулиганът Горан с обвинителен акт, забил юмрук на надзирател

Постановеното решение на Окръжния съд в Бургас е окончателно

Бургаският окръжен съд е наложил наказание от две години лишаване от свобода спрямо бившия бодигард Горан Горанов, съобщиха от Прокуратурата. Наказанието следва да бъде изтърпяно ефективно при общ режим.

Горанов е признат за виновен в извършването на две престъпления. Първото е, че на 14 ноември 2013 г. държал огнестрелно оръжие - пистолет, преработен от газов в боен, два пълнителя и един патрон, без да има разрешение за това. Второто е, че на 26 декември 2013 г. в съучастие със свой авер отнели чужди движими вещи на стойност 190 лв. от владението на мъж с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване.

Вещите, принадлежащи на Горан Горанов и спомогнали при извършване на деянието - нож, шапка, въже, както и пистолета с пълнителите към него, са отнети в полза на държавата.

Припомняме, че на 2 ноември 2013 г. Горанов закупил газов пистолет от магазин в гр. Бургас. Впоследствие го преработил, като премахнал решетка на цевта на оръжието, която препятствала изхвърлянето на твърди тела. Преработил и газов патрон, като го срязал отгоре и поставил две сачми и уплътнил с парафин. Горан не е изпълнил задължението си да уведоми МВР за закупуването на оръжието.  

На 14 ноември същата година с приятел Горанов посетил кафе „Мангос“ в Бургас. Барманът на заведението видял пистолет на колана на панталоните у подсъдимия и уведомил полицията. В това време Горан се качил на втория етаж, където по-късно бил установен от полицаи. Оръжието било прикрито под възглавница до мястото му. Извършен бил оглед на заведението и оръжието било иззето, а по-късно и извършено претърсване в дома на Горанов. Намерен е бил преработения патрон и два пълнителя за оръжието. От заведението е иззет и видеозапис, удостоверяващ поведението на подсъдимия на това място. Криминалистическата експертиза установява, че оръжието е произведено като газов пистолет, но с премахване на предпазна решетка на дулото, е преработен като огнестрелно оръжие и е годен за ползване в това ново предназначение.

Дни по късно, на 23 декември 2013 г., Горан Горанов закупил газов пистолет от същия магазин в гр. Бургас. На 26 декември сутринта се срещнал със своите познати П. Х. и Д. Г. Първият от тях носел оръжието на Горан, препасано в дрехите. Те двамата се отделили от него, който ги изгубил от поглед, и се отдалечили в посока автогара „Запад“ по бул. „Мария Луиза“. По пътя  се разминали със свидетеля И. С., но веднага се извърнали, застигнали и застанали пред него. Горан стиснал мъжа за врата и го повалил на земята, а съучастникът му взел тъмносин сак. П. Х. насочил оръжието към пострадалия и попитал дали няма други вещи и след отрицателен отговор освободили момчето. Стойността на отнетото е 190 лв. По обратния път подсъдимият и П. Х. се опитали да скрият отнетото до контейнер. Пострадалият сигнализирал полицията, която заловила Горан и спътниците му в железарски магазин, намиращ се в центъра на Бургас.

Постановеното решение на Окръжния съд в Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.