Локомотив София отваря врати за всички любители на футбола

Клубът предоставя възможност на всички желаещи да разгледат отблизо базата на червено-черните на 12 ноември от 9,30 часа

ФК Локомотив София 1929 и Столична Община, район „Надежда“ канят всички почитатели на спорта на Ден на отворените врати на стадион „Локомотив“. Събитието ще се проведе на 12 ноември (събота) от 9:30 часа и ще предложи на присъстващите много активности и специални гости.

Инициативата ще даде възможност на всички включили се да направят обиколка на базата на Локомотив – да видят отблизо терените, съблекалнята на представителния отбор и залата на славата на клуба. Специални гости ще бъдат именно легенди на Локомотив, които ще водят тура на стадиона (от 11:00 ч. и от 13:00 ч.) и ще разкажат за историята на клуба и неговите отличия.

В рамките на инициативата ще се проведе и аматьорски турнир, в които 6 (шест) отбора ще премерят сили за Купата на Локомотив. Форматът на срещите ще бъде Футбол 6, като мачовете ще са в две полувремена по 15 минути. Турнирът ще се проведе от 10:00 до 15:00 часа на изкуствения терен на клуба.

Гостите на стадиона ще имат възможност да станат част и от официалното откриване на клубното заведение на железничарите. Loko’s Cafe е мястото, от където вече ще могат да бъдат закупувани и официалните фен артикули на червено-черните.

Инициативата „Ден на отворените врати“ е част от социалната програма на Локомотив София 1929, която цели да „запали“ децата по спорта, както и да насърчава любовта към футбола у най-малките. Идеята на организаторите е събитието да се превърне в ежегодна практика с традиции и нарастващи последователи.