Даниела Дариткова проведе среща с медицински работници в София

Председателят на Комисията по здравеопазването в 43-тото Народно събрание д-р Даниела Дариткова проведе среща с медицински работници в София

Председателят на Комисията по здравеопазването в 43-тото Народно събрание д-р Даниела Дариткова, народният представител от ГЕРБ Станислав Иванов, кметът на район „Овча купел“ Христина Семерджиева и общинският съветник от Столична община Татяна Георгиева проведоха среща – дискусия с ръководството и медицинския персонал на частен медицински център, който се намира в столичния район „Овча купел“.


По време на срещата бяха обсъдени множество въпроси, които касаят сектор „Здравеопазване“, бяха представени актуални политики и законопроекти в здравния сектор. Д-р Даниела Дариткова представи акценти от бюджет 2017, които са пряко свързани с дейността на медицинските служители в България.


От своя страна, медицинският персонал на болницата постави своите въпроси към представителите на ГЕРБ. Лекарите и медицинските работници апелираха за това да се върви към създаването на електронна здравна карта. По думите им това най-съвършения начин да се контролира системата. Те отправиха послание към представителите на ГЕРБ за организиране на редовни срещи както с депутати, така и с представители на Министерство на здравеопазването, за да има постоянна обратна връзка с работещите в сектора.


Председателят на Комисията по здравеопазването в 43-тото Народно събрание д-р Даниела Дариткова отговори изчерпателно на множеството въпроси и пое ангажимент конкретните предложения да бъдат взети под внимание в Комисията.


По време на срещата бяха обсъдени и президентските избори и предстоящия втори тур. Д-р Дариткова и Станислав Иванов бяха категорични, че стабилността в страната трябва да бъде продължена, за да се изпълняват добрите политики и да продължи реформата във всички сектори. Представителите на ГЕРБ изтъкнаха, че Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев са изключително добре подготвени за президент и вицепрезидент на България. Д-р Даниела Дариткова акцентира върху личните и професионални качества на Цачева и Манушев, в които тя се е убедила по време на съвместната им работа в парламента. „Цецка Цачева е блестящ юрист, тя е най-подготвена да представлява България като президент и го доказа като председател на 43-тото Народно събрание. Вицеадмирал Манушев е достоен български офицер“, каза д-р Дариткова.