Герберите в Пловдив са по-скъпи от червените рози

Мисия Пловдив

11-11-2016, 15:44

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Роси Добринова

Всичко от Автора

Герберите са по-скъпи от червените рози установи проверка на репортер на ПловдивУтре по щандовете за продажба на цветя. Герберите се продават между 2.50 лв. и 3 лева. Розите са от 1.50 лв. до 2 лева. Търговците обаче се категорични, че не може да се каже кое от двете цветя се купува повече, има почитатели и на двата вида, защото всеки човек има собствен вкус, който не се влияе от политическата борба.
Сезонните цветя също се търсят, сега е времето на хризантемите. Случайно или не обаче на щанда, където се спряхме ние имаше най-много рози и гербери. "Не може да се каже, че хората търсят нещо определено, но повече се купуват розите, тях ги взимат много младите хора-противно на политиката", казва търговеца Петър Стойчев.
Според Стойчев пловдивчани, които търсят цветя се ограничават до 5 лева. Хората купуват най-често по едно цвете, най-много по три. Големите опаковани букети вече не вървят, затова и много продавачи ги правят на момента, а не като преди време да има готови и човек да си избира.
Търговецът е категоричен, че за изборите никой не е купувал цветя.
Според етикета при подаряване на цветя класическите червените рози са най-подходящи за обяснение в любов. Герберът пък изразява елегантност и разбиране. Според специалистите избраният цвят на цветята също има значение. Ако се съобразяваме с мнението на цветарите розите са удачни за жените, а герберите за девойки.