Бащата на гимнастичката: Детето ми обича треньорката си

В социалните мрежи плъзна видео, в което се вижда как треньорка дърпа ушите на дете

"Възмутен съм. Не може дете да се използва в подобен сценарий. Той цели да дискредитира треньор с 20-годишен опит. Детето ми обича треньорката си", коментира  пред бащата на момичето Альоша Брезелиев. Семейството на младата гимнастичка застава плътно до Симеонова. "Тя не пребива дъщеря ни. Това е част от тренировката, но в никакъв случай не може да се говори за насилие", категоричен бе той.

Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли, което стартира със скандал, след като в социалните мрежи се появи видео с методите, които използва треньорка. 
Кадрите са заснети със скрита камера по време на тренировката на момичетата. На тях се вижда как треньорката Елена Симеонова от бургаския клуб "Олимпия" дърпа ушите на една от грациите. Видеото разбуни духовете в интернет, а зам.-кметът на Бургас Лорис Мануелян сезира за случая Българската федерация по художествена гимнастика и отдел "Закрила на детето".

"Всяко мое действие е достояние на родителите и не мисля, че нещо нередно е извършено. Както ги тренирам в присъствието на родителите, така е и когато тях ги няма. В крайна сметка тези деца са спортисти. Кой определя кое е допустимо и кое не е допустимо? Говорим за спорт”, заяви пред Дарик Бургас треньорката Елена Симеонова. 
Момиченцето тренира от 6 години при нея и е една от надеждите на бургаския клуб по художествена гимнастика.