Полицията е в пълна готовност за балотажа

Крими

13-11-2016, 06:31

Снимка:

plovdivutre, архив

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

 От ОДМВР – Пловдив са предприети всички действия за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, охраната и опазване на обществения ред в периода на подготовка и произвеждане на изборите.
Под постоянна полицейска охрана, от 10.11.2016г., са изборните материали в общинските и районни администрации, която ще продължи до приключване на изборния ден днес. Под строго организиран полицейски съпровод и охрана ще се транспортират изборните материали във всеки един етап на придвижването им - от получаването им от Областна администрация – Пловдив до общинските и районни администрации, както и от тях до всяко място за гласуване, в предизборния ден. 
След приключване на изборния ден, от всички общини е създадена организация за превозване членовете на СИК с изборните материали до 16 и 17 РИК, с общински транспорт. Дейността ще се осъществява също под полицейски съпровод и охрана на всяка секционна комисия. Охраната на длъжностните лица от СИК и изборните материали ще продължи по време на престоя им в РИК за обработка на протоколите и ще завърши до предаване на изборните материали в общинските администрации за съхранение.