Безпроблемно начало на изборния ден в региона

На балотажа гласуването става по-бързо

Изборният ден в Разградска област започна нормално, информират от Районната избирателна комисия. Отворени са всички секции в Лудогорието. Броят им на балотажа е 202, с една повече от първия тур. Допълнителната секция е в Следствения арест в Разград, тъй като задържаните там са повече от 10. Общият брой на избирателите в областта за президентския вот е 137 756, като спрямо първия тур от списъците са отпаднали 875 души. Над 600 са младежите в община Разград, които през последната година са навършили 18 години и ще могат да упражнят правото си на вот. Възможност за машинно гласуване е предвидена в 15 от секциите. Седем са социологическите агенции, които ще извършват анкети пред част от секциите в Разградска област, информират още от РИК.

Изборният ден в община Кубрат започна нормално в 7 часа. 19 614 души могат да гласуват на балотажа за президент и вицепрезидент. Бюлетините са 21 500. След първия тур на изборите, няма хора заличени от списъците за гласуване, съобщиха от общинската администрация в Кубрат. Секциите в лудогорската община са 35, като 4 от тях са подвижни-за хора със специфични потребности. За момента няма информация или сигнали за пречки и прояви, които да компрометират изборния процес.

Нормално започна изборният ден в Шумен. В избирателните секции почти няма хора, показа проверка на Радио Шумен. Говорителят на Районната избирателна комисия в Шумен Дилян Нанев уточни, че в региона е спокойно и изборният ден е започнал без проблеми. Всички избирателни секции са отворили врати навреме, за момента не са постъпили сигнали за инциденти.

Нормално започна изборният ден в област Търговище. От събраната до момента информация от Районнтата избирателна комисия, секционните избирателни комисии са отворили на време. Няма данни за нарушения.

Без нарушения започна балотажът на президентските избори в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. До момента в полицията няма подадени сигнали за инциденти, които биха застрашили нормалното протичане на вота. За осигуряване на охраната на изборните помещения в региона са ангажирани близо 260 служители на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и „Гранична полиция”. Оперативен щаб, оглавяван от директора на полицията старши комисар Кристиян Петров, ръководи цялостната дейност по обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден, съобщава радио Шумен.