В Стара Загора бе представен филмът "Светът е Берое"

Спорт

15-11-2016, 12:33

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма мое, няма твое, и без топ 7 светът е Берое

100 години светът е Берое

Предстои и премиерата на лентата и в интернет

В залата на Регионалната библиотека "З. Княжески" в Стара Загора снощи се състоя премиерната прожекция на филма "Светът е Берое", посветен на 100-годишнината на футбола в града, съобщиха от пресцентъра на Общината. Документалният филм е създаден от продуцентската къща "Файв стар медия" по поръчка на Община Стара Загора. Той обхваща историята на организирания футбол в града, от парцалената топка и първите подавания в района на ж. п.-гарата, сформирането на първия футболен клуб в града, през построяването на стадиона-красавец под Аязмото, футболните триумфи, победи и разочарования, превратностите в съдбата на футболния тим през годините и т. н. Сменят се имена, сменят се режими, едничко неизменно и непомръкващо през всичкото това време остава любовта на старозагорци към любимата игра и към родния тим.
Продължителността на филма е 62 минути.
Още тази вечер предстои и премиерата на филма "Светът е Берое" в интернет. Така всички желаещи ще имат възможност да видят продукцията онлайн. Първото излъчване ще бъде "на живо" в официалния профил на "Берое" във Facebook. Веднага след премиерното дигитално излъчване филмът ще бъде показан и в официалния клубен сайт beroe.bg, както и в популярните мрежи за видеосподеляне.
В залата присъстваха представители на общинското ръководство, на Управителния съвет на футболния клуб, на спомоществователите на филма, бивши и настоящи играчи, треньори, привърженици на "Берое" и журналисти.