Обвяват конкурс за есе "Училището - територия на етническа толерантност"

Мисия Бургас

16-11-2016, 10:44

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отличиха Община Бургас със строителен Оскар

Целите на тази дейност са възпитаването на бургаските ученици в дух на толерантност

Община Бургас обявява конкурс за ученическо есе на тема "Училището - територия на етническа толерантност". Инициативата е посветена на Международния ден на толерантността - 16 ноември.

Конкурсът се провежда във връзка с изпълнението на Дейност 10 "Преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност /включително чрез провеждане на информационни кампании, насочени към недопускане на дискриминация, основана на раса, етнически произход"/ в рамките на изпълнението на Проект за безвъзмездна финансова помощ BG05M2OP001-3.002-0040 "Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас ", Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

Целите на тази дейност са възпитаването на бургаските ученици в дух на толерантност чрез включването им в съвместни дейности на ученици от различни етноси; преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход.

Регламентът за участие в конкурса за есе на тема "Училището - територия на етническа толерантност" е следния:

1. В конкурса са поканени всички ученици от Бургас на възраст 10 - 18 години;

2. Есето да бъде в рамките на 2 до 4 страници/формат А4/.

3. Есетата да бъдат изпратени до 25.11.2016 г. на адрес: Община Бургас, ул. "Александровска" №26, за г-жа Йорданка Ананиева-Зам.-кмет "Култура и образование".

Есетата ще бъдат оценени от жури, което ще излъчи първа, втора и трета награда.

С Резолюция 51/95 от 12 декември 1996 г. Общото събрание на ООН обяви 16 ноември за Международен ден на толерантността като следствие от приетата от ЮНЕСКО Декларация за принципите на толерантността.