Динко, ловецът на бежанци става клиент на прокуратурата

Сигналът е подаден от Българския хелзинкски комитет и е заради незаконното задържане на мигранти

Ловецът на бежанци Динко Вълев от Ямбол става клиент на прокуратурата. Срещу него е започнало разследване за подбуждане към етническа дискриминация, насилие и омраза.

Сигналът е подаден от Българския хелзинкски комитет и е заради незаконното задържане на мигранти. Ако бъде признат за виновен, Динко от Ямбол, чието истинско име е Господин Вълев, може да получи от 1 до 4 години затвор.

В каквото и да ме обвиняват прокуратурата ще си свърши работата. Аз ли го карам бежанеца да идва при мене и да ме ръга с нож, дори още имам белези. После аз съм бил виновен. Възмути се в ефира на Нова телевизия Динко Вълев. "Представете си да бях с деца? Ако ни бяха нападнали, за един месец щяхте да ни забравите", отсече той.

"Който много милее за тия хора, да си ги пази. Ако днес ми се случи пак това нещо, пак така ще постъпя. Аз съм българин и обичам България и да отида в затвора, ще лежа за България", призна Динко.

"Когато обявиха 50 000 долара за главата ми и правеха колажи, аз трябваше ли да съдя някого, някой свърза ли се с мен да ми помогне? Малко или много има истина в цялата работа. Те ме заплашват, аз като тръгна да правя нещо, подбуждам към дискриминация", възмути се той.

"В каквото искат да ме обвиняват, те ще си свършат работата хората (б.р.  прокуратурата)", каза той.

"Оная жена, оня Миленко я счупи плочата. Аз тръгнах към Македония за да направя едно добро дело. Обърна се автобус пред мене и спасих хората. Не всеки ще влезе в горящ автобус да ги вади хората. После ще ме обвиняват, че съм ги натръшкал. Пак ще го направя!", закани се Динко.

"Моят братовчед беше в Белгия на летището с детето си, когато имаше атентати и детето вече има психически отклонения. Тия същите хора се опитаха да ме убият и мене", сподели той.