Бивши и настоящи спортисти събра представянето на най-новата книга за спорта – „Чудото на пловдивската гимнастика“

Повод за създаването на книгата е 70-години спортна гимнастика в Пловдив

Бивши и настоящи спортисти събра представянето на най-новата книга за спорта – „Чудото на пловдивската гимнастика“. В залата на спортното училище „Васил Левски“ авторът доц. Никола Ангов сподели какво го е накарало да обобщи в първия по рода си информационен труд за големите успехи и постижения на пловдивските спортисти. Място в книгата са намерили имена като Стоян Делчев, Красимир Дунев, Велик Капсъзов, Стоян Делчев, Райчо Христов, Калофер Христозов и още много други.
„Написаното остава в годините. Надявам се младите да прочетат книгата и да се вдъхновят, за да надминат досегашните постижения“, заяви Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“.
Повод за създаването на книгата е 70-години спортна гимнастика в Пловдив и още на първа страница авторът пише, че посвещава книгата си на всички, които са дали частица от себе си за успехите на спорта.
За да изрази радостта си от издаването на книгата, събрала историята на гимнастиката, бяха дошли олимпийския шампион Николай Бухалов, президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, Петър Зехтински, футболист и директор дирекция „Спорт и младежки дейности“ и други.
Издаването на книгата се осъществи с финансовото съдействие на Община Пловдив, а за оформянето й са използвани снимки личен архив на пловдивските шампиони по спортна гимнастика.