Славейкови празници

Добруджанци

16-11-2016, 16:41

Снимка:

СУ „Петко Р. Славейков”

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

СУ „П.Р.Славейков” реди изложба „Учител – Ученик”, в МОН

Патронният празник на училището е на 17 ноември

Тази седмица животът на учениците в СУ „Петко Рачов Славейков” е наситен с много мероприятия и тържества, посветени на патронния празник на училището. Най-малките ученици от първи клас поднесоха цветя пред барелефа на Славейков, второкласниците се подготвиха да рецитират произведения на великия българин, а четвъртокласниците подредиха изложба с картини от живота и творчеството на Славейков. Децата от третите класове и техните родители участваха в атрактивното състезание „Мама, татко и аз”.

Учениците от петите класове посетиха Етнографската къща, шестите класове подготвиха и издадоха книжка с избрани произведения на Славейков, а учениците от седмите класове организираха математическо състезание „Знам и мога”, като спаринг партньор им бяха връстниците им от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Учениците от горен етап се включиха в благотворителна кампания за събиране на помощи за деца, лишени от родителски грижи.

На самия патронен празник на училището – 17 ноември, талантливите славейковци ще представят два концерта в Актовата зала – от 09.30 ч. ще се изявяват учениците от пети и шести клас, а от 11.30 ч. – от седми до дванадесети клас.