Трима откраднаха кола и се опитаха да я дадат за скрап

Крими

17-11-2016, 10:26

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Непълнолетен е заподозрян за кражба

Двама бяха арестувани

На 12 ноември в Районно управление - Поморие е получено съобщение за откраднат лек автомобил «Пежо 305», с бургаска регистрация, собственост на 52- годишен бургазлия, осъществена от къщата му в с. Горица, общ. Поморие. Служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, служители от Районни управления – Поморие и Руен открили три дни по-късно в с. Ябълчево, общ. Руен, в момент на предаване на издирвания лек автомобил в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.
Задържани садвама мъже от с. Просеник и с. Бата. Констатирано е, че извършители на кражбата са  трима криминално проявени от  с. Горица и с. Просеник. Тримата преки извършители на кражбата са привлечени и разпитани в качеството на обвиняеми, като двама от тях са задържани за срок от 72 часа от прокурорско постановление, а на третия е взета мярка за неотклонение «подписка». 
Предстои внасяне на предложение за вземане на постоянна мярка «задържане под стража». Работата по случая продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Поморие.