Ева Паунова се срещна със 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа

Престижната класация е на вестник Файненшъл таймс

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с участници в класацията на 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа на вестник Файненшъл таймс
В сряда, 16 ноември 2016 г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова организира  работна среща в Европейския парламент в Брюксел на участниците в класацията на 100-те най-влиятелни личности от Централна и Източна Европа на вестник Файненшъл таймс (New Europe 100). Медията за трета поредна година събира хора, които със своя кураж и идеи променят света и подобряват живота на хората чрез иновации, политика и предприемачество. Паунова бе избрана в листата през 2015 г. заради работата й за развитието на дигитална Европа и усилията й за завършване на единния цифров пазар в ЕС, който се очаква да добавя над 400 млрд. евро годишно към икономиката на Европа и да създаде хиляди нови работни места.
„Радвам се, че работя в тясно сътрудничество с трима от българите, част от тазгодишното издание на класацията. Със заместник-кмета за иновации и образование на община Пловдив Стефан Стоянов активно налагаме Пловдив като дестинация за аутсорсинг и за креативните индустрии. С Антон Ценов и Николай Андонов от Start It Smart си сътрудничим за подпомагането на млади хора, които искат да започнат своя бизнес и по проекти, свързани с инициативата ‚Моята мечта за България‘“, коментира Паунова.
Съмишленици от Централна и Източна Европа представиха опита от своите страни и коментираха предизвикателствата, с които се сблъскват в работата по своите проекти. В дискусия с евродепутата и Войчех Шибилски, председател на NE100, участниците коментираха важността на дигиталните умения и ангажирането на младите хора за увеличаване на икономическия растеж в целия ЕС. Сред участниците бяха Саша Безуханова, основател на Move.bg и EDIT, Дан Нечита, съветник на министър-председателя на Румъния за информационни системи и киберсигурност, Адам Малчак, отговорен за връзки с публичния сектор в Централна и Източна Европа в Гугъл, и др.
Срещата се състоя в продължение на официалната церемония по обявяването на новата листа, в която участва и вицепремиерът на Словакия, отговарящ за инвестиции и дигитализация, Петер Пелегрини. В трите класации NE100 досега 30% от личностите са от областта на политиката и обществото. Сред тях е и президентът на Словакия Андрей Киска.