„Мис Вселена 2017“ ще се проведе в Манила

Филипинската столица ще бъде домакин на престижния конкурс

Филипините ще са домакин на конкурса "Мис Вселена" през януари 2017 г., като частният сектор ще поеме разноските за събитието, заяви филипинският министър на туризма Ванда Корасон Тео, цитирана от ДПА.

Вицепрезидентът на „Miss Universe Organization“ Шаун Макклейн подписа съответните договори с филипинските спонсори, включително губернаторът на страната. Според Макклейн организаторите искат да проведат състезанието отново в Манила, заради "енергетичните" фенове там. 

Според вицепрезидента на организацията живото предаване на конкурса ще привлече 500 милиона зрители от цял свят, включително и голям брой зрители от Филипините.

Страната бе домакин на същия конкурс за красота през 1974 г. и 1994 г., като се превърна в първата азиатска държава домакин на събитието.

"Конкурсът "Мис Вселена" ще се състои във Филипините на 30 януари 2017 г. - каза министър Тео, допълвайки, че правителството няма да финансира събитието. - Разноските ще бъдат поети от частния сектор."

Сегашната "Мис Вселена" Пиа Вурцбах, която бе коронясана през декември 2015 г. е третата филипинка, спечелила конкурса. Финалът на конкурса обаче беше помрачен от гаф. Огласявайки името на победителката водещият погрешка обяви за "Мис Вселена" представителката на Колумбия, 21-годишната Ариадна Гутиерес Аревало. На главата й вече беше поставена короната на победителката, когато водещият Стив Харви започна да се извинява, че неправилно е прочел името в подадения му плик.

Другите две нейни сънароднички украсили лавите си с тази корона са Глория Диас през 1969 г. и Марги Моран през 1973 г.