Заедно в час търси човек за пример в Пловдив

"Заедно в час" търси човек за пример в Пловдив! Koй, ако не ти?

Знаеш ли, че 40% от българските ученици са функционално неграмотни?
Знаеш ли, че в България съществува най-голямото образователно неравенство в Европа? Това означава, че децата от малките населени места нямат достъп до същите възможности, които имат техните връстници в големите градове, че учениците от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите по-привилегировани връстници, че децата, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище!
Вярваш ли, че тези деца имат потенциала да постигнат мечтите си? Смяташ ли, че и те заслужават равен шанс за развитие? Кой, ако не ти, може да промени съдбата им към по-добро?

С тези думи се обръща „Заедно в час” към своите настоящи и бъдещи последователи.

На 24.11.2016 от 18:30 ч. в центъра за развитие на социален капитал Limacon (Марица 154 А) присъстващите ще получат възможността да се срещнат с добрите и успешни примери – настоящи учители, които участват в програмата на „Заедно в час”. Ще се запознаят и с целта, а именно тази - заедно да се преборят с неравенството в българското образование. Входът за събитието е свободен, но с предварителна регистрация на http://bit.ly/PrimerPlovdiv.
На събитието ще бъдат обсъдени предизвикателствата, срещани от учениците в малките населени места, които нямат достъп до същите възможности, като техните връстници в големите градове. Децата от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите по-привилегировани връстници, а тези, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище. Гостите ще имат възможност да се поставят на мястото на учениците и на учителите, за да решат заедно казуси от опита на учители по програма „Заедно в час“.
Основната мисия на организация „Заедно в час“ е свързана с подобряване на достъпа до качествено образование на децата, независимо от това кое училище посещават, в кое населено място живеят и какви са финансовите възможности на родителите им.