Район Южен и I-во РПУ правят видео наблюдение в парковете

Мисия Пловдив

17-11-2016, 16:41

Снимка:

Район Южен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов паркинг откриха в Южен

Премахват стари бетонни стълбове в Южен

Монтираха нови пейки в Южен

Целта е да бъде изградено видео наблюдение в парковете Белите брези и Райчо Кирков

Район Южен и служителите на I-во РПУ ще започнат изграждане на видео наблюдение в големите паркове в района. Целта е да бъде изградено видео наблюдение в парковете Белите брези и Райчо Кирков. Това съобщи кметът  на района Борислав Инчев. Това ще увеличи сигурността за гражданите и рушенето на детските площадки в района на парковете, обясни Инчев.
В бюджета за 2017 г. са планирани 104 000 лв. за строеж на нови паркинги, 60 000 за изграждане на детски площадки, 35 000 лв. за ремонт на улична мрежа и 25 000 за тротоари, 12 000 лв. за поправка на паважни настилки. Очакваме в края на 2017 г. да бъде готово и проектирането на ул. „Даме Груев“, която е една от входно-изходните артерии в район „Южен“ и е много натоварена, коментира Инчев.
През тази година в района са изградени 3 нови паркинга, обновени са по-голямата част от зелените площи и детски площадки. Подобрена е пътната сигурност на възлови кръстовища чрез изграждането на 2 повдигнати пешеходни пътеки, предстои строежът на още 3 . До дни ще направим първа копка и на нова детска градина с 4 групи в кв. Коматево, отчете кметът на район „Южен“.