СУ „Вела Благоева” се включи в Седмицата на предприемачеството

Животът

18-11-2016, 09:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Теодора Цоцова от XI клас и стана заместник-министър на туризма за един ден

За девета поредна година Джуниър Ачийвмънт е домакин на Световната седмица на предприемачество за България, която се провежда в периода 14 – 20 ноември 2016 г. Гимназистите от СУ „Вела Благоева“, обучаващи се в профил „Предприемачество и бизнес“, заедно със своята учителка  докторант Ивалина Климентинова, отбелязват световната инициатива с множество дейности.

Седмицата започна с иновационен лагер, на който отборите търсиха решение за изчезването на пчелите. Идеите оценяваха директорът на училището Ангел Янчев, инж. Таня Димитрова  - експерт при РУО и  Виктор Георгиев – председател на училищното настоятелство.

В емоционален видеоразговор, продължил повече от час, предприемачите от двете учебни компании се срещнаха на „Онлайн кафене по предприемачество“ със свои съученици от СУ „Възраждане“, гр. Русе и обмениха идеи и опит.

Единадесетокласниците, които управляват своя учебна компания, ще проведат  открити уроци по предприемачество пред съученици от шести  до осми клас, а гости на инициативите са г-н Ангел Янчев, г-жа Боянка Димитрова – експерт при РУО и г-н Валентин Бояджиев -  управител на „Сдружение на историка“ - Велико Търново.

Вчера, като част от Световната седмица на предприемачеството, в цялата страна се проведе 15-то издание на „Мениджър за един ден“. Станислав Георгиев от XII клас се запозна с реалната работа на директор на СУ „Вела Благоева“, Цанко Йоргов от XI клас беше зам-директор за един ден , а Магдалена Лазарова – главен счетоводител. Дванадесетокласничката Габриела Гатева зае поста на директор на ТД на НАП в гр. Велико Търново. Теодора Цоцова от XI клас и носител на награда „Виктория“ беше заместник-министър в Министерството на туризма.