Драгомир Драганов на 1/4-финал в турнир на Тенис Европа

На двойки Драганов и Олаф Пиешковски (Полша) стигнаха до четвъртфиналите

Драгомир Драганов се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира до 12 г. в Анталия (Турция), който е от трета категория на Тенис Европа, съобщават от БФТенис. Състезателят на ТК 15-40 отново не загуби сет, като този път отстрани македонеца Борис Маркев с 6:3, 6:2. В спор за топ 4 в надпреварата Драго ще се изправи срещу Чем Атламис от Турция.

На двойки Драганов и Олаф Пиешковски (Полша) стигнаха до четвъртфиналите, където бяха надиграни от представителите на домакините Дорук Генсер и Ефе Борна Гюлер с 6:3, 7:5. Виолина Митрофанова (ТК Спорт Палас) приключи участието си в същата фаза, след като заедно с Яна Стоянова (Македония) загубиха с 6:7(9), 1:6 от Нилда Икизоглу и Месиса Пур от Турция.

Александра Драганова пък приключи участието си на турнира за жени в Хераклион (Гърция) с награден фонд 10,000 $. Българката и Дария Шеломенцева (Русия) отстъпиха с 4:6, 3:6 на четвъртфиналите на двойки срещу вторите в схемата Емили Франкати (Дания) и Сара Бет Грей (Великобритания). Вчера за полуфиналите при тандемите се класираха Ани Вангелова и партньорката ѝ Влада Екшибарова (Гърция).