Опера "Набуко" ще завладее Колодрума

Ако сте преживели магията на операта "Кармен" на 9 ноември, то непременно бъдете част от публиката и на поредния проект на Фондация "Орлин Анастасов" - операта "Набуко" на Джузепе Верди,  със звездното участие на баритона Амброджо Маестри, по диригентството на маестро Алесандро Витиело.

Билетите са вече в продажба в билетен център пред общината и на всички каси на Ивентим България, а в рамките на няколко дни Ви очакват ПРОМОЦИОНАЛНИ цени с отстъпка от 10 лв. за всеки ценови пояс.

В поредната оперна изненада специални гости са световноизвестният баритон Амброджо Маестри – солист на Миланската скала и Метрополитън опера и диригент Алесандро Витиело.

Амброджио Маестри е фантастичният италиански баритон, който владее сърцата и въображението на оперния свят с магнетичен глас и неповторимо присъствие. В артистичното му обаяние можем да открием по нещо и от библейския Давид, и от фантастичния великан Гъливер, и от шекспировия Фалстаф. Знаменитият италиански баритон е роден в Павия, където учи пиано и пеене. Преди да започне оперната си кариера работи като майстор готвач в ресторантче, собственост на неговата фамилия. През 2001 г. дебютира като Фалстаф под палката на Рикардо Мути в Ла Скала и в Тетро Верди (Бусето). 

Фалстаф, игран повече от 200 пъти, е ролята, която поставя мащабите на едно от най-физиономичните присъствия в галерията на големите италиански баритони. Репертоарът на Амброджио Маестри включва голяма част от Вердиевия репертоар - Яго (“Отело”), Дон Карло (“Силата на съдбата”), Жармон (“Травиата”), Граф ди Луна (“Трубадур”), Симон Боканегра, Риголето, Набуко. За Маестри се надпреварват най-големите опери в света - Метрополитън, Опера Париж, Театро Лисео - Барселона, Виенската Щатс Опера, Опера Берлин, Арена ди Верона и др.

Сред останалите му артистични превъплъщения трябва да откроим Скарпия (“Тоска”) в Барселона и Торе дел Лаго, Дон Паскале и Алфио (“Селска чест”) в Метрополитън и в Опера Залцбург, Тонио “Плячи” в продукция на Ласкала и във Виенска Щатс Опера, Мишоне (“Адриана Лековрьор”). 

Амброджио Маестри участва и във филма на Ферзан Йоспетек Magnifica presenza. 

Великият италиански баритон ще се срещне с българските ценители на операта по покана на своя приятел и колега, оперният бас Орлин Анастасов.