Контингентът ни в Афганистан с подкрепа за Българската Коледа (видео)

Министър Ненчев: С тази благородна кауза карате целия български народ за пореден път да повярва силно в чедата си

„Вие направихте така, че не само хората, свързани с отбраната и въоръжените сили, днес да се чувстват горди. С тази благородна кауза карате целия български народ за пореден път да повярва силно в чедата си“, каза министърът на отбраната Николай Ненчев на представянето на благотворителен видеоклип в подкрепа на децата от инициативата на президента на Република България „Българската Коледа”. Инициатори и автори на идеята за създаването на видеопродукцията са командирът на взвода за охрана на 31-ия контингент от Въоръжените сили на България за участие в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“ лейтенант Славена Желязкова и редник Станислав Йотовски. Видеоклипът е заснет в Афганистан по време на мисията им, а участници в него са военнослужещите от взвода за охрана.

Министър Ненчев заяви, че очакванията му са били големи, но военнослужещите са надминали и най-смелите му надежди, като са направили много повече от това, за което са били изпратени на мисия - да защитят каузата на България и на Въоръжените сили и едновременно с воинския, са изпълнили и човешкия си дълг.

Редник Станислав Йотовски, който е автор, оператор и режисьор на видеоклипа, подчерта, че идеята той да бъде заснет в базата в Афганистан е да се покаже, че по време на мисия всички изпитват различни трудности, но те не могат да бъдат сравнявани с тези, през които минават болни деца, за които се набират средства. „Ние сме взвод и не водим нашите битки сами. Не e редно и децата в нужда да водят битките си сами“, каза още той.

Дарина Владова, съветник на президента на Република България за кампанията „Българската Коледа“ благодари на командира на взвода за охрана лейтенант Славена Желязкова и редник Станислав Йотовски за присъединяването към каузата „Българската Коледа“ и изтъкна, че с личните си и професионални успехи те ще успеят да достигнат до сърцата на всички българи и ще ги накарат да повярват в солидарността и в благотворителността.

На събитието присъстваха още генерал-майор Пламен Атанасов, заместник-началник на отбраната и бригаден генерал Груди Ангелов, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада. В представянето на благотворителния видеоклип се включиха и военнослужещите от взвода по охрана на 31-ия български контингент в Афганистан.

Благодаря на всички, които се включиха и помогнаха за реализацията на този клип! Нека всички отворим сърцата си и помогнем на децата на България! Подкрепете инициативата Българската Коледа - изпратете SMS на номер 1117 - дарете 1 лев на дете в беда! Повече информация за кампанията на http://www.bgkoleda.bg/ Благодарим!

Публикувахте от Stanislav Yotovski в 15 ноември 2016 г.