Побойник налага жени с бастун, опита и със сина, но падна

Крими

19-11-2016, 12:15

Снимка:

burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Четирима ученици са в болницата след побой до гимназия

Съсед от шестия етаж чул скандала и повикал полиция

Мъж от "М.рудник" не успя да осъди сина на втората си жена, която биел системно. Пердах имало и над дъщеря й. За боя синът разбрал случайно.  В края на миналата година Димо Лазаров отишъл на гости у майка си Марияна Георгиева. Жената живеела с Иван Георгиев и дъщерята Недялка в бл. 13 в "М.рудник".
Напрежение в разговора между сина и мъжа се появило, след като майката се оплакала, че мъжът тормози двете жени. Иван се измъкнал в кухнята, а Димо и майка му продължили да вечерят в другата стая. Останали насаме, жената набрала смелост и се оплакала, че мъжът често ги налагал с бастуна си. Месеци по-рано той пострадал в ПТП и се движил с бастун.
Разказът за боя с бастун прелял чашата на търпението и Лазаров отишъл в кухнята при Иван да му поиска обяснение защо бие майка му и сестра му. Мъжът обаче бил пиян и "обяснил" с бастуна по гърба на Димо защо бие двете жени. Димо отвърнал на ударите и се измъкнал от "правосъдието" на пияния мъж.
Лазаров заедно с майка си и сестра си отишли в хола и започнали разговор, с който да се успокоят от възникналия инцидент. През това време Иван излязъл на етажната площадка и започнал да вика за помощ, като крещял, че го пребивали. Като чул виковете на площадката Димо отишъл при него с майка си и сестра си. На площадката мъжът замахнал към Димо с бастуна си, за да го удари. Лазаров успял да се предпази, като отблъснал бастуна. Иван изтървал бастуна, загубил равновесие и паднал по стълбите. Той ударил главата си в металната решетка на прозорците на междуетажната площадка.
Съсед от шестия етаж чул скандала и повикал полиция. Оказана е и първа помощ по пияния Иван.
Прокуратурата е преценила, че причините не са хулигански, а лични, затова не е повдигнала обвинение на сина. Съдът е прекратил наказателното производство.