Надежда за Надежда

Мисия Бургас

19-11-2016, 15:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почитаме мъчениците Вяра, Надежда и Любов

Операцията е високорискова, но ако не бъде извършена, скоро има опасност да бъде засегнат и мозъкът

„Надежда за Надежда" е името на изложбата, която ще бъде открита в 18.00 часа днес, в арт галерия „Криптата" към културен клуб „Парнас". Тя е благотворителна, а средствата ще отидат за лечението на бургаската учителка Надежда Райкова. Произведенията са предоставени безвъзмездно от местни художници, иконописци, скулптори и приложници. Клубът се намира на улица „Свети Климент Охридски" 22, отвъд „тунела", на 150 метра зад спирката на Операта.
Надежда е на 48 години, майка на две момичета. Тя е работила повече от 20 години като начална учителка в „Димчо Дебелянов" и „Михаил Лъкатник". През 2014 година се е разболяла от прогресиращ карцином на синусите. След две неуспешни операции и лъчелечение вече не вижда с дясното око, а туморът резцидивира. Тя се нуждае от спешно лечение вм Германия, защото у нас всички възможности са изчерпани. Необходимата сума за лечението в болницата в Хайделберг, е 62 150 евро.

Има голяма вероятност тя да се увеличи. Операцията е високорискова, но ако не бъде извършена, скоро има опасност да бъде засегнат и мозъкът.