Рязаха ламарини, за да извадят тялото на жертвата от вчерашната катастрофа край Дебелец

Крими

20-11-2016, 10:51

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Катастрофата при Дебелец взе жертва!

Часове наред продължи вчера акцията по разчистване на пътното платно след зловещия сблъсък, който в събота сутрин отне човешки живот. Сигнал за катастрофата е подаден малко след 9 часа. На кръстовището между градовете Дебелец и Килифарево, заради неспазен знак „Стоп“, се сблъскаха лек автомобил и бус - Форд Фиеста и Форд Транзит. Колата идвала от Дебелец, за да се включи в главен път Велико Търново – Габрово.

През голямата част от съботния ден движението по пътя В. Търново – Габрово се извършваше в едното платно. Със специализирана техника, дежурен екип от пожарната ряза ламарините на колата, за да извади тялото на загиналия водач. Огнеборците разчистиха и обезопасиха местопроизшествието.

Извън този зловещ инцидент, в съботния ден пожарникарите се отзоваха на няколко сигнала за горящи сухи треви – в землищата на Дебелец, Килифарево и село Пчелище. Горя и къща в село Козаревец, където огънят тръгнал заради късо съединение в електроразпределителното табло. Благодарение на бързата реакция на огнеборците, няма сериозни щети.