Зам.-министър Диян Стаматов откри изложбата на славейковци

Добруджанци

20-11-2016, 17:52

Снимка:

СУ „Петко Р.Славейков”

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Картини представи учителят и художник Здравко Тошев (снимки)

Експозицията в МОН ще остане един месец

Заместник министърът на Министерството на образованието и науката Диян Стаматов откри официално изложбата „Учител – Ученик” на преподавателя по изобразително изкуство в СУ „Петко Рачов Славейков” – град Добрич, Здравко Тошев и на бивши негови ученици. Експозицията от 50 платна на славейковци е подредена на четвъртия и пети етаж в сградата на МОН.

На събитието присъстваха и Галя Георгиева, главен експерт по изобразително изкуство в МОН, експерти и служители на МОН, ръководството на СУ „П.Р.Славейков”, много преподаватели от училището, както и трима от авторите на картините: Здравко Тошев - магистър-пластични изкуства, Григор Григоров, в момента – студент първи курс в Националната художествена академия /графика – илюстрации на книги/ и Адрияна Иванова – ученичка в художествена паралелка в София, специалност живопис.

„За първи в МОН е представена изложба от училище, което не е с профил "Изкуство". За първи път в МОН е представена съвместна изложба на учител и ученик. За първи път на откриването на изложба присъстват толкова много колеги на художника и учители на младите художници. На откриваните досега изложби на ученици в МОН са присъствали единствено ученици и техните ръководители. Аз съм възхитен от тези факти и това говори за позитивното отношение към господин Здравко Тошев”, заяви зам.-министър Стаматов.

Поздравления към талантливите художници поднесе и г-жа Галя Георгиева.

След откриване на изложбата Диян Стаматов покани художниците и учителите от СУ "П.Р.Славейков" на кратка неформална среща, където в непринуден разговор зам. министърът сподели своето задоволство и възхищение от сплотения и добър колектив на СУ „П.Р.Славейков”. И от двете страни бе заявено желание за нови срещи.

Господин Тошев получи поздравителен адрес от Областния управител на област Добрич, г-жа Детелина Николова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен