Ден на християнското семейство в библиотеката

Ученици бяха приети в Стаята на приказките

По повод 21 ноември – празника Въведение Богородично и Деня на християнското семейство, на посещение в Регионална библиотека „Дора Габе” бяха ученици от IIг клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” с класен ръководител Петя Бакърджиева. Целта на посещението бе обогатяване знанията на децата за християнския празник,  в който се преплитат стародавните традиции с православния канон и се посвещава на християнското семейство като храм, в който трябва да се учим на добро.
Учениците  проведоха един извънучебен час в Стаята на приказките, в който малките второкласници изслушаха с голям интерес беседа по повод празника на семейството. Библиотечен специалист запозна децата с християнските ценности, с народните вярвания, обреди и гадателски практики, както и с традициите при отбелязване на този ден.
Учениците научиха, че на този ден цялото семейство трябва да се събере заедно на трапезата, всички да покажат на най-близките си хора колко много ги ценят и обичат и да отпразнуват здравата връзка, която имат помежду си. Приготвят се много лакомства за децата, които са истинската благословия за всеки християнски дом.
В края на срещата учениците споделиха идеи какви изненади ще подготвят за своите близки по повод празника.