Омбудсманът Мая Манолова внесе проект за промяна в ИК

По - късно Манолова организира обществена дискусия на тема „Достъпът на децата с увреждания до правата им – реални проблеми и възможни решения“

Омбудсманът Мая Манолова, заедно с инициативния комитет за референдума и независими експерти внесоха в деловодството на Народното събрание проект за промяна в Изборния кодекс. Манолова заяви, че е респектирана от заявената в референдума воля на гражданите за промяна от пропорционална към мажоритарна избирателна сиситема. Припомняме ви, че малко над 12 хиляди гласа не достигнаха въпросите от референдума да придобият задължителен характер и сега решението трябва да бъде взето от депутатите.

По - късно Мая Манолова организира обществена дискусия на тема „Достъпът на децата с увреждания до правата им – реални проблеми и възможни решения“. Участници в дискусията са кметът на Столична община Йорданка Фандъкова,  изпълнителният директор на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски, представители от министерствата на труда и социалната политика и здравеопазването, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Комисията за защита от дискриминация, експерти от  Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към МС, от Център „Фонд за лечение на деца“,  специалисти от неправителствени организации.